sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mistä sen löydän...

...Nimittäin uskon ja luoton siihen, että tämä pieni kotiin asti saadaan. En jaksa kohta enää.. Olen niin loppu tähän jatkuvaan pelkoon ja jännittämiseen. Tämä menettämisen pelko on saada minut järjiltäni. Niin kertakaikkisen loppu ja tympääntynyt olen näihin vuotoihin. Eilen alkoi taas verinen vuoto, tosin niukempi kuin mitä pääsiäisenä oli. Mutta alkoi kuitenkin. MIKSI!? Ja miksi aina juuri viikonloppuisin? En edes ole vielä soittanut minnekään, koska ei se tähän hätään auttaisi mitään. Ensiksi siksi, kun täällä ei ole viikonloppuisin äitipoli/gynepäivystystä ja toisekseen kun sieltä käskettäisiin vain seurailla kun ei kerran reisiä pitkin vala. Ja juuri maksoin pääsiäisen päivystyskäyntien laskut. Voin vaan sanoa, että tuli muuten verikokeille hintaa. Mitään hyötyä kun niistä käynneistä ei ollut. Ja onneksi huomenna meillä on aamusta rakenneultra, jossa voin sitten taas tästä huolestani lääkärille kertoa.

Olen väsynyt. Lähes turta. Miksi kaiken pitää mennä aina sieltä vaikeimman kautta? Eikö lapsettomuudessa ja kahdessa keskenmenossa ole vielä tarpeeksi? Ei ilmeisesti. On se meidän kohdalla näköjään liikaa vaadittu, että ilman huolia voisi tämäkään raskausaika mennä. Olen vihainen tälle paskalle kropalle, joka ei toimi niinkuin "normaalisti" raskausaikana kuuluisi. Vaikka kuinka yritän näitä vuotoja selittää sillä hidasta keskenmenoa tekevällä kaksosella (niin kuin lääkäri viimeksi arveli asian olevan), en vaan kertakaikkiaan voi tuudittautua siihen, että nämä vuodot eivät olisi vaarallisia. Synkimpinä hetkinä en voi olla ajattelematta, että kun on kerran tässä jo alkuraskaudenkm ja keskiraskaudenkm koettu niin jatkumona tulee mitä? Kohtukuolema? Synnytyksessä tapahtuu jotain? Kätkytkuolema?

Ainoa asia mikä tällä hetkellä pitää edes jotenkin minut järjissäni huomiseen on, että tunnen kuitenkin pikkuisen liikkeitä. Ja yritän olla flippaamatta tuosta vuodosta, jota ei ole (ainakaan vielä) tullut edes siteeseen asti. Ja viime yön tunteina valvoessani mietin, josko kuitenkin tämä kroppa kehittää nyt jotain valekuukautisia. Lyhyemmällä kierrolla kuin normaalisti kylläkin.

Tarkoitus oli kirjoittaa tänään paljon aurinkoisempaa tekstiä, 22. raskausviikon alkamisen kunniaksi, mutta synkistelyksihän tämä taas meni.

4 kommenttia:

 1. Voih, toivon niin että rakenneultrassa on vain ja ainoastaan hyviä uutisia ja saat uskoa loppuraskauteen. Vuotoja enenevässä määrin täälläkin, ei vaan pää kestä jännitystä ja varasin yksityiseltä ultra-ajan. Julkiselle on turha näin aikaisilla viikoilla yrittää. -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus, että sielläkin vuodot ovat kiusana :( Toivon niin, että sinäkin saat ultrasta hyviä uutisia ja kaikki menisi hyvin.

   Poista
 2. Viheliäistä tuo vuoto, mutta tosiaan se voi kyllä johtua siitä kaksosen keskenmenosta. 22 viikkoa on hieno rajapyykki, vaikka matkaa onkin vielä paljon jäljellä. Tuntuu niin tuskaiselta, kun ei voi mitään apukonstia antaa, voi vain sanoa kliseisesti, että yritä jaksaa päivä ja hetki, raskausviikko kerrallaan... Täällä kovasti tsemppailen taustalla mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kun olet tsemppaamassa. ♡ Välillä kun itsellä meinaa tuo synkistely vaan puskea päälle ihan väkisin... Mutta jospa sitä taas hetken aikaa jaksaisi luottaa tulevaan, kun tänään tuolla ultrassa oli kaikki hyvin.♡

   Poista

Kuulisin mielelläni ajatuksia, joita tekstejäni lukiessa mahdollisesti sinulle herää. Kiitos kommentistasi! Asiattomuuksia en julkaise.